Henley

Puuh, jag är trött som en, ja inte som en lärka i allafall. Startade dagen med en tripp till utkanten av London. En by/stad som heter Henley-upon-thames. Underbart vacker, men husen precis vid vattnet. Familjen och jag åt tillsammans på ett ställe som heter Zizzi(som tydligen betyder snopp på franska), för att sedan hyra en båt som vi tog en tripp på Themsen med. Allt som allt en trevlig dag. Jag är tusenfaldigt tacksam för att familjen inte kräver att jag ska köra bil här. De som känner mig vet att jag har lite problem med att skilja på höger och vänster, vilket gör det svårt för mig att navigera i Sverige. Här är allt plötsligt tvärtom, vilket gör att jag får stanna och hälsa i luften vid övergångställena för att reda ut åt vilket håll jag ska titta först. Som tur är verkar London ha anpassat sig efter detta och har gjort en version av övergångsställen som jag kallar"Crossing the road-dummies edition". Framför många av övergångställena står det nämligen med stora bokstäver "LOOK LEFT" eller "LOOK RIGHT". Ett problem löst..

Nu är det dags för sängen! Imorgon bär det av mot Frankrike och Le Touquet.


Henley-upon-thames(www.google.se)

London Baby!

Vi gör ett tredje försök med denna blogg. Jag får aldrig in rutinen med att skriva blogginlägg varje dag. Men nu har denna lilla Ölandstjej fått en au-pair plats i London, så det ska bli ändring!

Tog tåget igår morse mot Kastrup och Köpenhamn. Efter lite problem med bagaget i bagage-drop var jag helt plötsligt påväg med ett flyg till Heathrow och London. Jag grät lite tyst in i väggen när vi lyfte. Nervös, lite virrig och samtidigt glad. Sånna känslor är för mig inte lätt att kontrollera.

När jag landade på heathrow upptäckte jag snart att det är en gigantisk flygplats. Fick nog stå i kö i 40 min bara för att visa uppmitt pass i Tullen. Hämtade mitt pick och pack och begav mig på jakt efter The Heathrow Express. Ett tåg som skulle ta mig till Paddington station där pappan i familjen, Julian, väntade på mig. Vi hoppade in i hans Maserati och begav oss till Clapham där familjen bor. Jättetrevliga, men onekligen lite posh. Barnen Charlotte(5) och Alex(4) är busiga och glada.

Idag var vi i en väldigt stor park på förmiddagen. Sedan begav jag mig ut på äventyr och tog tunnelbanan till Tottenham Court Road och Oxford Street. Virrade runt ganska mycket, speciellt på tunnelbanan, men alla är trevliga och hjälpsamma så det gick bra. Nu är jag helt slut i pannkakan, så jag ska sätta på en film och bara softa. Utelivet får vänta tills jag hittar lite bättre.

På måndag åker jag till Frankrike och Atlantkusten tillsammans med mamman, Caroline och barnen. Får se om jag kan uppdatera bloggen därifrån. Tillbaka i London om två veckor. London Baby!


Oxford Street at night. google.se

RSS 2.0